За фирмата

 

Лумекс Лайтинг ООД е водеща компания в областта на търговията с осветителна техника в България. Вече 20 години компанията се утвърждава като желан партньор за своите клиенти, благодарениe на професионализма, коректността и отличните търговски условия, които предлага. Лумекс Лайтинг е:

  • Първият официален вносител и дистрибутор на осветителна техника с  марка PHILIPS за България. Фирмата поддържа складови наличности на голям асортимент от широката продуктова гама на световния лидер в сферата на осветителната техника.
  • Изключителен представител за България на италианския производител на фасунги A.A.G. STUCCHI. Натрупаният опит, конкурентните цени и доброто обслужване  позиционират компанията като най-големия доставчик на този вид изделия в страната.
  • Изключителен представител на световноизвестната компания за анодизиран алуминий ALMECO
  • Изключителен представител на италианската компания за роботизирани опроводяващи системи SYSTEM ROBOT AUTOMAZIONE.
  • Дългогодишен партньор на италианския производител на кондензатори ITALFARAD.
  • Други основни контрагенти, с които Лумекс Лайтинг е изградила успешни търговски отношения, са MSTMETALLUK , NARVA SPECIAL и др.
  • Лумекс Лайтинг е изградил партньорски, дългогодишни отношения с едни от водещите български фирми за производство на осветителна техника, като клиент и доставчик с цел осигуряване на максимално изгодни за клиентите решения - с отлично качество на конкурентна цена.
През 2003г. Лумекс Лайтинг ООД въвежда и прилага Система за управление на качеството в съответствие с изискванията на стандарта - EN ISO 9001:2008

 

 

Кратка история на Лумекс Лайтинг ООД
Лумекс Лайтинг ООД е основана през 1995 година, като търговска фирма в сферата на осветителната техника. В същата година компанията започва внос на осветителна техника от световния гигант в електротехниката – Philips.  Лумекс Лайтинг ООД скючва договор с холандския конгломерат и така става първия официален дистрибутор на Philips Lighting за България. През 1996 година става и изключителен представител на италианската A.A.G. Stucchi, един от най-големите производители на фасунги в Европа. Във времето,  Лумекс Лайтинг се доказва като една от водещите фирми на професионалния пазар за осветление в България.  Фирмата развива добри партньорски отношения и с други европейски компании и през 2008 година става агент на Almeco S.p.A. – производител на анодизиран алуминий. Благодарениe на доброто взаимодействие с  италиански компании, Лумекс Лайтинг изпълнява няколко проекта за роботизация в светлинната индустрия, съвместно със System Robot Automazione S.R.L. На българския пазар, фирмата доставя продукти също и на Italfarad, iSOLde и Narva special.

   
Шрифт